Calitatea apei – 24.03.2022
Raport de încercare din data de 24.03.2022
Standardul de prelevare / Procedura: SR ISO 5667-5:2017; SR EN ISO 19458:2007
Locul de prelevare al probei: RETEA ROVINARI
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
pH | 7,55 20oC | Unit de pH | SR ISO 10523:2009 | >=6,5; <=9,5 |
Conductivitate | 350,3 | µS/cm | SR EN 277888:1997 | 2500 |
Turbiditate | 1,75 | NTU | SR EN ISO 7027-1:2016 | <=5 |
Oxidabilitate | 1,15 | mgO2/l | SR EN ISO 8467:2001 | <=5 |
Amoniu | <0,034 | mg/l | SR EN ISO 7150-1:2001 | <=0,5 |
Nitriți | <0,018 | mg/l | SR EN 26777:2002 | <=0,5 |
Azotați | 6,769 | mg/l | SR EN 26777:2002 | <=0,5 |
Cloruri | 7,799 | mg/l | SR ISO 9297:2001 | <=250 |
Duritate | 9,324 | ogermane | SR ISO 6059:2008 | >5 |
Clor rezidual | 0,239 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Bacterii coliforme | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 9308-1:2015AI 2017 | 0 |
Enterococi | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 7899-2:2002 | 0 |
Escherichia coli | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 9308-1:2015AI 2017 | 0 |
* CMA – Concentrație maximă admisă
Locul de prelevare al probei: PREAJBA – Retea Intersecție
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: POLATA – Intrare rețea
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,5 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: TURCINEȘTI – Intrare rețea
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,4 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Bacterii coliforme | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 9308-1:2015AI 2017 | 0 |
Enterococi | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 7899-2:2002 | 0 |
Escherichia coli | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 9308-1:2015AI 2017 | 0 |
Locul de prelevare al probei: BUMBEȘTI JIU – STR. Muzeului, NR. 1
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: TÂRGU CĂRBUNEȘTI – RETEA ROMPETROL
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,25 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: REȚEA – FLORESTENI NR 124
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,22 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: SCOARȚA –COPACIOASA- RETEA NR 76
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: BOBU – RETEA BOBU Nr. 2
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: LAZURI RETEA NR 76
Parametrul determinat | Rezultatul
incercarii |
UM | Metoda de incercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1-<=0,5 |
Locul de prelevare al probei: CERAT – BAZIN
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: ȚICLENI – REȚEA – SEDIU CED
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: IEZURENI – INTRARE RETEA
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,5 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: MOTRU – REȚEA PLOSTINA
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
LOCUL DE PRELEVARE AL PROBEI: INTRARE RETEA NOVACI
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: NOVACI – REȚEA – STR. TRANDAFIRILOR
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: Dobrița Sat –BAZIN
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,4 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: Spital Dobrița – BAZIN
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: Gureni – BAZIN
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: Boroșteni – BAZIN
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,4 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: ARCANI RETEA
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: Lelești – RETEA
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: Runcu -RETEA
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei:BALTA BAZIN
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,4 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: ROVINARI – Intrare rețea
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,5 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Bacterii coliforme | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 9308-1:2015AI 2017 | 0 |
Enterococi | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 7899-2:2002 | 0 |
Escherichia coli | 0 | CFU/100ml | SR EN ISO 9308-1:2015AI 2017 | 0 |
Locul de prelevare al probei: ROVINARI – REȚEA – STR.ALEEA SCOLII
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: Târgu Jiu – REȚEA – STR.DEBARCADER
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA* conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,3 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: TURCENI – BAZIN
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,5 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
Locul de prelevare al probei: TURCENI – REȚEA – Str. PROMETEU
Parametru determinat | Rezultatul încercării | UM | Metoda de încercare | CMA conform L 458/2002 actualizata prin Ordonanta 22/30.08.2017 |
Clor rezidual | 0,2 | mg/l | SR EN ISO 7393-2:2018 | >=0,1 – <=0,5 |
* CMA – Concentrație maximă admisă
- Laboratorul este înregistrat în Registrul Laboratoarelor, la Ministerul Sănătății, cu numărul 500/13.08.2018 si acreditat RENAR Certificat LI 1241/11.02.2021.
TELEFON AUTOCITIRE *
DISPECERAT NON-STOP